Exposanten

Standhouders Zuiderspel 2018

De beursvloer is goed gevuld met bekende namen. 999 games,  Tactic Selecta, White Goblin games en vele andere geven je de kans om hun nieuwste spellen uit te proberen. Ben je opzoek naar de nieuwste spellen, beursaanbiedingen of een tweedehands spel voor thuis? Bezoek dan een van de vele verkoopstands.

Plattegrond Beursvloer 2018

 

plattegrond website

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

 

999 Games


999 Games is alom bekend als één van de grootste uitgevers van Nederlandstalige gezelschapsspellen. Je kent vast Kolonisten van Catan wel. Dit jaar staan ze op Zuiderspel met een aantal grote versies van spellen.
www.999games.nl

 

 

BarPig


Imagine if you could embody a hero character with the power to challenge or otherwise embarrass your friends. But be careful, for those same friends wield powerful item cards that threaten to change the game at any moment! Now combine this with a leveling system to keep it competitive and a damage system to make it vindictive and this is BARPIG: The Unholy Result of a One Night Stand Between Card-Based Role-Playing Games and a Mostly Ridiculous Party.
BarPig

 

Bat Mouse

Queen’s Kitchen wordt vlak na Zuiderspel als Kickstarter gelanceerd. En dus op Zuiderspel al uit te proberen.

 

Black Box Adventures

“Revenge of the Dictators”: dé manier om je vrienden te verliezen met een spelletje. Stel je voor: elke dag zon, zee en strand in Hawaii, en daarnaast 3-5 verveelde dictators… In dit te competitieve bordspel race je van Hawaii naar het Witte Huis met als uiteindelijke doel wereldheerschappij. Echter…uiteindelijk kan er maar 1 dé dictator van Amerika zijn.
En… Dit jaar komen er 2 mooie prototypes mee naar Zuiderspel! Dus dat is zeker een bezoekje aan de stand waard.
www.facebook.com/blackboxadventures

 

 

Boardgamegeneral

Boardgamegeneral is nieuw op Zuiderspel. Zij zijn gespecialiseerd in verkoop van GMT, MMp, Legion Wargames, Compass Games en andere wargames.
www.boardgamegeneral.eu

 

Bordspelmania.eu

Het bordspel-epicentrum van de Lage Landen vóór bordspelliefhebbers, dóór bordspelliefhebbers! Je vindt hier niet alleen een discussieforum waar spelers elkaar vinden, helpen en de laatste nieuwtjes vertellen, maar ook een spellendatabase met honderden titels die door de jaren heen in het Nederlands werden uitgegeven. Een prima gids om inspiratie op te doen voor een gezellig spellenavondje!
www.bordspelmania.eu

 

 

Broken Mill

Broken Mill is een nieuwe Nederlandse uitgever die zich richt op de wereldwijde markt, met spellen uit eigen stal. Dit jaar zal Heroes of Tenefyr, het eerste spel van Broken Mill op Kickstarter verschijnen en op Zuiderspel kan je alvast het prototype uitproberen.
www.brokenmillgames.com

Cardano GamesEn weer een primeur op Zuiderspel: KURKEN.  Noem een getal en gooi de dobbelstenen. Denk je de som te kunnen maken, vang dan snel de KURKEN van je medespelers. Wie het snelst kan rekenen wint! KURKEN is het spel van Cardano Games.
www.kurken1975.nl

 

De Rode Pion

De Rode Pion is een webwinkel waar je een zeer uitgebreid assortiment kunt vinden. Al jaren staan ze ook op Zuiderspel. Met een prima productkennis kunnen de mensen van De Rode Pion u helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt er trouwens ook spellen uitproberen op de stand.
Derodepion.nl

Dirtees

Dirtees is een winkel voor T-shirts en Merchandise.
Dirtees
 

Ducosim

Ducosim is een vereniging die alle takken van spellenland samenbrengt. Dit doen ze door o.a. vier conventies te organiseren in Amersfoort. Op Zuiderspel bemensen ze een spellenplein met leuke en verrassende spellen. Ze staan klaar om jullie de spellen te laten spelen.
Ducosim.nl
 

 Enigma Distribution Benelux


Een van de grootste distributeurs van spellen is gevestigd in het Zuiden van het land. Ze mochten dus niet ontbreken op Zuiderspel. Met spellen als King of Tokyo, Azul en Exploding Kittens nemen ze een leuke verscheidenheid van spellen mee.
Enigmadistribution

Every dog Enterprises

Lee van Every dog Enterprises is een bekende op Zuiderspel. Hij heeft diverse leuke en vlotte spellen bedacht. En dit jaar brengt hij weer nieuwe prototypes mee. En dat beloofd weer veel goeds.
www.everydogenterprises.com

 

 

Fantasy En’counter

Fantasy En’Counter is een bekende spellenwinkel op spellenbeurzen. Met een breed assortiment, zijn ze een graag geziene gast op o.a. Spiel in Essen. De nieuwste bordspellen, RPG’s zullen bij hen aanwezig zijn.
www.fantasyencounter.de/

 

 

Game Brewer


Game Brewer ken je ongetwijfeld al van Pixie Queen en Chimera Station. Maar nu brengen ze ook Castellum mee, van de hand van Erik Scheele. Castellum is een vlot toegankelijk spel voor 2-4 spelers waarin je de stadswallen van Maastricht verdedigt tijdens vier historische invallen. Maar je probeert elkaar ook te slim af te zijn om als held van Maastricht de overwinning van het spel te claimen.
Game Brewer

Games First

Games First is een winkel waar spellen een tweede kans krijgen. Deze tweede hands winkel is terug van weggeweest op Zuiderspel. En daar zijn we heel blij mee. Kom maar eens kijken of je lang gezochte spel er bij zit.

 

Goliath


Goliath werd in 1980 opgericht en is een van de weinige overgebleven wereldwijde speelgoed- en spellenbedrijven dat nog altijd een familiebedrijf is. Goliath is een internationaal producent en distributeur van een breed spectrum aan producten. Voorbeelden zijn Rummikub®, Rubik’s Cube®, Triominos®, Woordzoeker™, Holle Bolle Big, Rakker Kakt, Snotty Snotter en Vos Laat Los.
Het bedrijf heeft voortdurend substantiële groei doorgemaakt met de overnames van Pressman Toy® en JAX® in de VS, Crown & Andrews® in Australië, Modelco® in Frankrijk en Elephanta® in Nieuw Zeeland. Goliath is marktleider in TV-gepromote spellen en is actief in vele andere speelgoed categorieën, zoals puzzels, arts & crafts, outdoor, activity en novelty. De producten van Goliath worden nu in meer dan 75 landen wereldwijd verkocht en het bedrijf heeft kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Polen, Hong Kong, Australië, Nieuw-Zeeland, VS en Canada.

www.goliathgames.nl

 

HenMar Games

HenMar games is wederom op Zuiderspel. Dit jaar heeft HenMar Games een verrassing voor het 10 jaar bestaan van Zuiderspel. Zuiderfruit! Een grappig familiespel, waarbij apen en boeren elkaar helpen om de fruitoogst binnen te halen. Daarnaast zal HenMar ook enkele andere leuke titels meebrengen.
www.henmargames.eu

 

Hot games

HOT Games zorgt voor een rijk gevulde stand met ca. 21 demo tafels, enthousiaste spelkenners voor uitleg en vragen van de verschillende spellen. En er wordt een kampioenschap van het snelle 2-spelers spel Qango gehouden.
www.hotgames.nl

 

 

Jorta BVBA

“Passaportas” brengt u terug naar de jaren ‘50. Een vliegtuigreis was toen nog een uitzonderlijk avontuur. Onbekende horizonten lonken maar niets is zeker.
Is er genoeg plaats op het vliegtuig? Geraken we wel op onze bestemming? Beschikt iedereen wel over de juiste reisdocumenten?
“Passaportas” heeft alles in zich wat u van een goed spel verwacht.

www.passaportas.com

 

Jumping  Turtle Games

Jumping Turtle Games is een jonge uitgeverij gevestigd in België. Hun doelstelling is het uitbrengen van nederlandstalige versies van bestaande spellen. Hun spellen zijn graag gezien op Zuiderspel en ook dit jaar zullen ze weer een paar mooie spellen meenemen om aan jullie uit te leggen.
www.jumpingturtlegames.be

 

Keep Exploring Games

Keep Exploring Games is een jonge Nederlandse uitgever. Vorig jaar hebben zij Scuba uitgebracht, het eerste realistische bordspel over modern duiken waarbij het doel is zoveel mogelijk vissen te zien, maar ondertussen wel de luchtvoorraad in de gaten te houden. En ook The Dutch East Indies is inmiddels toegevoegd aan de collectie. En nu horen we ook nog de titel Tour Operator. We zijn benieuwd!
www.keepexploringgames.com

 

Kinderplein

Speciaal voor de kleinste bezoekers is er het Kinderplein. Dit is een apart gedeelte van de beurs met diverse stands bij elkaar die speciaal gericht zijn op spellen voor kinderen. Want ook voor deze doelgroep is er een groot aanbod aan spellen: leuk, leerzaam, grappig, uitdagend… Zie onze Pleinen pagina voor meer informatie.

LT Publications

LT Publications komt met rollenspellen voor jong en oud naar Zuiderspel.
LT Publictions
 

 

Memoir ’44 Brigade Nederland

M44Brigadelogo
Memoir’44 is een leuk, eenvoudig, snel-spelend en boeiend spel. Memoir’44 is uitgegeven door Days of Wonder ter gelegenheid van de 60e verjaardag van D-Day. Memoir’44 is ontworpen om de inspanningen en opofferingen van de mannen en vrouwen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Daarnaast hoopt het spel historisch besef van deze periode te vergroten. Dit door de spelers te informeren over de geschiedenis en te stimuleren zelf verder te kijken. In Memoir’44 commanderen spelers hun leger van plastic miniaturen over een in drie secties ingedeeld bord. In elke veldslag wordt het historisch terrein, plaatsing van troepen en de doelstellingen van de legers weergegeven. Met verschillende kaarten wordt bepaald welke troepen deze beurt in actie komen. Een slimme generaal maakt gebruik van de unieke vaardigheden van zijn eenheden – infanterie, parachutisten, tanks, artillerie, commando’s en verzetsstrijders.

Memoir’44 is eenvoudig te leren en speelt lekker snel, maar vereist toch zorgvuldig en strategisch managen van de kaarten, een beetje geluk met de dobbelstenen en een flexibel strijdplan om de overwinning te behalen.Graag laten we je op Zuiderspel zien hoe het werkt en brengen we je de fijne kneepjes bij
m44brigade.nl

 

Paco Ŝako


Paco Ŝako is een bedachtzaam spel met een innovatieve en levendige speelwijze. Gecreëerd vanuit het idee dat schaken vrede, vriendschap en samenwerking uit kan beelden, ontwierp de Nederlandse kunstenaar Felix Albers een spel waarbij de stukken elkaar niet slaan, maar omarmen. Het kunstzinnige en sierlijke ontwerp, waarbij de stukken als ware in een dans samen komen, geeft een geheel nieuwe dimensie en geest aan het schaakspel.
De vier unieke spelregels, ontstaan vanuit dit ontwerp, staan centraal in de Paco Ŝako spelervaring. Het spel is toegankelijk voor jong en oud, nieuw en ervaren schaker. Makkelijk te leren en leuk dankzij de zichtbare patronen, kettingreacties en het behoud van je stukken. Paco Ŝako kan echter ook bijzonder dynamisch worden en grote diepgang bereiken en is daarmee een uitdaging voor zelfs de grootste denker.
www.Pacosako.com

Portal Games

Portal Games timmert al een paar jaar stevig aan de weg. Imperial Settlers, Legacy, Stronghold zijn een aantal titels van de Poolse uitgever. Spiel en Spellenspektakel deden ze al eens aan. Dit jaar zijn ze dus ook op Zuiderspel te vinden. Met nog meer mooie spellen.
Portal Games

Pumpkin Games

Pumpkin Games is een jonge nieuwe spellenuitgever die dit jaar voor het eerst op Zuiderspel zal
staan. Met Tricky Dungeon en Dino Battle presenteert Pumpkin Games meteen twee volledig nieuwe
spellen op de spellenbeurs. Naast dit nieuwe aanbod zal Pumpkin Games ook populaire spellen van
PlayThisOne demonstreren en verkopen, waaronder Ugo, Stingy en Bloqs.

pumpkin-games.com

Queen Games


Ook dit jaar is Queen Games weer van de partij. Op de stand van HOT Games zullen de spellen gedemonstreerd worden en ook verkocht.
www.queengames.de

Rich Hearts


Opa en familie-vader Guus van Eck was in de tweede wereldoorlog als soldaat gestationeerd bij de ” beroemde” Grebbeberg”.
Na overmeestering door de Duitse krijgsmacht werd hij als krijgsgevangene tewerkgesteld in Berlijn.
Ongetwijfeld uit verveling en als hoop/uitzicht naar de toekomst bedacht hij met simpele middelen een spel.
Na de oorlog maakte hij voor de familie en vrienden uit resthout en fantasie een duurzamere versie; het “Bakjesspel”.
Deze oerversie is nog steeds in ons bezit en de muntjes die wij gebruikten zijn centen uit de beginjaren van 1900!!
Nu, na zo vele enthousiaste reacties van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen
en verzoeken van vrienden en kennissen hebben we besloten dit spel uit te geven en in een modern jasje te stoppen.
We hebben de spelregels nog wat aangepast en, vinden wij, een mooie uitvoering gecreëerd. Wij wensen jullie veel plezier met MrGuba!
P.s. GUBA staat voor GUUS-BAKJESSPEL. Durf jij de uitdaging aan voor het spelen van een rondje MrGuba?
www.mrguba.com 

 

 

 

Rifugio

Lopend door de Italiaanse Dolomieten zie je bijzondere bloemen, dieren, watervallen, passen en bergtoppen. Wie de meeste van deze plekken bezoekt en zijn/haar Rifugio’s op strategische plekken bouwt, wint het spel! Rfugio is inmiddels een vaste gast op Zuiderspel. De grote versie van het spel komt ook mee. Daarnaast zal er een toernooi gespeeld worden. (zie toernooipagina)
www.rifugio.nl

 

 

Roll The Dice

Roll The Dice is een bordspelvereniging uit Veldhoven en ook dit jaar zal Roll The Dice het themaplein organiseren op Zuiderspel. Dit jaar is het thema Feestelijk Fruit. Op de stand zal beursprimeur “Zuiderfruit” te spelen zijn, maar ook andere fruitige titels. Daarnaast organiseren zij verschillende activiteiten door het jaar heen waaronder 12 spelavonden, 12 speel zondagen het NK Bordspellen en het NVK Kolonisten van Catan.
www.RollTheDice.nl

 

 

SandTimer

De mannen van SandTimer zijn al jaren trouwe deelnemers aan Zuiderspel. Ze brengen leuke, vlotte spellen voor het hele gezin. Je kent van Aquarium, Clocks of Alarm! wel. Ze zitten altijd vol goede ideeën en zullen wellicht ook een prototype mee brengen.
www.SandTimer.be

 

 

Spelspul

Voor de allerkleinste (2 t/m 4 jaar) heeft Spelspul dit jaar een gezellige spellenhoek ingericht waarbij de spellen van Haba worden gedemonstreerd.
Een leuke aanvulling op hun ruime assortiment met ook bijzondere importspellen.
Ze nemen uiteraard ook dit jaar weer hun “Spel Spul” mee. Van pionnen, dobbelstenen, zandlopers, op maat gemaakt organizers tot speciale uitbreidingen voor Catan en Carcassonne. Vele onderdelenbakken om in te neuzen voor je eigen spelontwerpen of zelf verzonnen uitbreidingen op je favoriete spel.

Spelspul.nl kan met recht de grootste spelonderdelen winkel van de Benelux worden genoemd!

www.Spelspul.nl

 

Spellenmug

Een winkel met tweede hands spellen, waar je een keur aan nette, gebruikte spellen kunt vinden. Wellicht zit er nog een pareltje bij.

 

 

 

Tactic Selecta

Tactic Selecta is al jaren een grote speler in de spellenwereld. Met behulp van Bordspelvereniging Roll The Dice kunnen de bezoekers een leuke collectie spellen uitproberen. We zijn benieuwd wat ze dit jaar voor ons meenemen.
www.tactic.net

 

 

 

 

Themaplein Feestelijk fruit

Op dit plein vind je een afwisselende combinatie van diverse soorten spellen. De overeenkomst is dat zij allen te maken hebben met het thema “Feestelijk Fruit”. Zie onze Pleinen pagina voor meer informatie.
www.zuiderspel.nl/default.aspx?page=themaplein

 

Waterfall games

Kwis ’t! is een vragenspel met een twist. Je kan namelijk winnen zonder dat je de meeste vragen goed hebt beantwoord. Kwis ’t! win je met mensenkennis, feitenkennis en een klein beetje geluk. Iedereen beantwoordt per ronde dezelfde vijf vragen. Nadat je de antwoorden gekregen hebt, zet je in op het aantal antwoorden dat je goed hebt. Daar mag je bij bluffen! Betrap vervolgens je tegenstanders of leid ze om de tuin en verdien bonuspunten. Maak daarbij gebruik van je reputatie als koning van de kennis of beruchte bluffer. Ben jij je medespelers te slim af, dan win je Kwis ‘t! En natuurlijk zijn ze ook bekend van het dobbelspel “Spexxx”.
www.waterfallgames.nl

 

White Goblin Games

White Goblin Games is al jaren één van de toonaangevende uitgevers van Nederland. De catalogus van White Goblin Games is – met spellen voor zowel families als doorgewinterde spelers en van werkelijk alle leeftijden – niet alleen omvangrijk en compleet, maar bovenal indrukwekkend te noemen. White Goblin Games is bekend van het snelle dobbelspel Qwixx, Istanbul en vele andere titels. En we verwachten tijdens Zuiderspel weer een paar mooie, nieuwe titels.
www.whitegoblingames.nl/–> 

World Board Games

De spellen die je bij World Board Games kunt spelen hebben uitdagende titels als Lifeboat, worst game ever en 99 chances. Je kunt ze allemaal uitproberen tijdens Zuiderspel.
www.worldboardgames.eu/

Heeft u interesse in deelname aan de Zuiderspel beurs? Voor u als fabrikant, uitgever, spelbedenker, distributeur of spelvereniging is Zuiderspel een mooie kans om uw doelgroep te bereiken. Vraag onze informatiegids aan via Stef Noordermeer (info@zuiderspel.nl). In de informatiemap vindt u alle informatie over de beursopzet, stands (afmetingen en kosten), de drie pleinen, tombola, sponsormogelijkheden en nog veel meer. En uiteraard is in de informatiemap vermeld op welke manier zich kunt aanmelden als exposant of sponsor.

Bent u deelnemer van Zuiderspel en u wilt:

Uw informatie op deze pagina wijzigen?Stuur uw informatieve tekst van max 340 karakters naar info@zuiderspel.nl

Uw logo bij uw tekst? Stuur uw logo (met witte achtergrond of in png formaat) naar: info@zuiderspel.nl

U kunt een nieuwsbericht sturen naar info@zuiderspel.nl