Exposanten

Standhouders Zuiderspel 2017

De beursvloer is goed gevuld met bekende namen. 999 games,  Tactic Selecta, White Goblin games en vele andere geven je de kans om hun nieuwste spellen uit te proberen. Ben je opzoek naar de nieuwste spellen, beursaanbiedingen of een tweedehands spel voor thuis? Bezoek dan een van de vele verkoopstands.

Plattegrond Beursvloer 2017

De plattegrond van 2017 is nu beschikbaar!

plattegrond website

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

4 Dekx

 Een nieuwe uitgever in Nederland!
De spellen van 4 Dekx zijn voor het eerst te spelen op Zuiderspel.
De eerste 3 spellen van worden samen met Henmar Games gepubliceerd in de Take Away and Play serie.

1 Hostile Takeover
2 Pawn Stop
3 Try-Angle

Deze spellen zitten in een mooi reiskoffertje en zijn handig om mee te nemen.

https://www.facebook.com/4Dekx

 

999 Games


999 Games is alom bekend als één van de grootste uitgevers van Nederlandstalige gezelschapsspellen. Je kent vast Kolonisten van Catan wel. Dit jaar staan ze op Zuiderspel met een aantal grote versies van spellen.
www.999games.nl

 

 

Bergsala Enigma


Een van de grootste distributeurs van spellen is gevestigd in het Zuiden van het land. Ze mochten dus niet ontbreken op Zuiderspel. Met spellen als King of Tokyo, Pandemie en Bezzerwizzer nemen ze een leuke verscheidenheid van spellen mee.
www.bergsalaenigma.nl

 

Black Box Adventures

“Revenge of the Dictators”: dé manier om je vrienden te verliezen met een spelletje. Stel je voor: elke dag zon, zee en strand in Hawaii, en daarnaast 3-5 verveelde dictators… In dit te competitieve bordspel race je van Hawaii naar het Witte Huis met als uiteindelijke doel wereldheerschappij. Echter…uiteindelijk kan er maar 1 dé dictator van Amerika zijn.
Graag hoort “Black Box Adventures” jullie feedback zodat ook zij in 2016 middels een Kickstarter-campaign de wereld kunnen veroveren. Dus heb je nog diep-gewortelde gevoelens, grudges, vetes of moordneigingen jegens je vrienden? Kom dan naar de stand van Black Box Adventures om te laten zien wie het waard is om zijn eigen dictatorship te starten.

www.facebook.com/blackboxadventures

 

Boardgamegeneral

Boardgamegeneral is nieuw op Zuiderspel. Zij zijn gespecialiseerd in verkoop van GMT, MMp, Legion Wargames, Compass Games en andere wargames.
www.boardgamegeneral.eu

 

Bordspelmania.eu

Het bordspel-epicentrum van de Lage Landen vóór bordspelliefhebbers, dóór bordspelliefhebbers! Je vindt hier niet alleen een discussieforum waar spelers elkaar vinden, helpen en de laatste nieuwtjes vertellen, maar ook een spellendatabase met honderden titels die door de jaren heen in het Nederlands werden uitgegeven. Een prima gids om inspiratie op te doen voor een gezellig spellenavondje!
www.bordspelmania.eu

 

 

Brankie Games

brankie

Brankiegames vindt het belangrijk dat mensen gezond leven en plezier beleven. Zondag zullen zij het spel “Ready Set Train!” komen demonstreren.

Ben je benieuwd naar hun sportieve kaartspel? Ga dan gerust een kijkje nemen bij hun stand naast het Kinderplein!
www.brankiegames.eu

Cartoba

En weer een primeur op Zuiderspel: Cartamore.  Dit 2 persoons spel is voor het eerst voor het grote publiek te spelen op Zuiderspel.
www.cartamore.com

Chronicle Games

Een heuse primeur op Zuiderspel: What’s up. Naast deze primeur brengt Chronicle Games ook Droomhuis mee. Een super leuk spel over het inrichten en bouwen van je eigen huis.  Bouw je mee?
www.chronicle-games.com

Cradle of Games

Cradle of Games bezoekt Zuiderspel met 2 mooie spellen. Puerto Diablo zeer thematisch spel op de Caraïben in 1660. Tijdens het spel steeds de keuze tussen samenwerken en eigenbelang. Veel interactie!
En aanstaande Kickstarter Kwintessens. Een zeer tactisch spel. Maak een zuiver element met driehoeken, waarbij de driehoeken van andere spelers ook gebruikt kunnen worden.
www.cradleofgames.com

 

De Rode Pion

De Rode Pion is een webwinkel waar je een zeer uitgebreid assortiment kunt vinden. Al jaren staan ze ook op Zuiderspel. Met een prima productkennis kunnen de mensen van De Rode Pion u helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt er trouwens ook spellen uitproberen op de stand.
Derodepion.nl

 

 

Every dog Enterprises

Lee van Every dog Enterprises is een bekende op Zuiderspel. Hij heeft diverse leuke en vlotte spellen bedacht. En dit jaar brengt hij weer nieuwe prototypes mee. En dat beloofd weer veel goeds.
www.everydogenterprises.com

 

 

Fantasy En’counter

Fantasy En’Counter is een bekende spellenwinkel op spellenbeurzen. Met een breed assortiment, zijn ze een graag geziene gast op o.a. Spiel in Essen. De nieuwste bordspellen, RPG’s zullen bij hen aanwezig zijn.
www.fantasyencounter.de/

 

Forum Federatie

Als je van gezelschapsspellen houdt, ben je bij Forum Federatie aan het juiste adres. Met maar liefst elf spellenclubs wordt er altijd wel ergens bij jou in de buurt gespeeld. Ben je al eens op hun spellenbeurs geweest: de dagen van het gezelschapsspel in Broechem. Op Zuiderspel zal Forum Federatie het Hot & Gespot plein verzorgen.
www.ForumFederatie.be

 

Games First

Games First is een winkel waar spellen een tweede kans krijgen. Deze tweede hands winkel is terug van weggeweest op Zuiderspel. En daar zijn we heel blij mee. Kom maar eens kijken of je lang gezochte spel er bij zit.

Golden Age Games

Golden Age Games komt met Captains of the Golden Age: Je bent een kapitein in de Nederlandse gouden eeuw en op zoek naar waardevolle specerijen en macht in de grote handels compagnie. Captains of the Golden Age kent geen geluk, maar wel veel strategie en interactie!
www.captainsofthegoldenage.com

 

Guerra de Mitos

logo_0

De Spaanse uitgever GDM komt met leuke kaart en bordspellen. In de spellen kom je Chtulu, ninja’s, gevaarlijke honden en piraten tegen. Zeker de moeite waard om GDM een bezoek te brengen op Zuiderspel.
www.guerrademitos.com


HenMar Games

HenMar games is wederom op Zuiderspel. Zoals ieder jaar heeft Henmar weer een paar leuke, nieuwe spellen meegenomen naar de beurs. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de stand van HenMar games op Zuiderspel.
www.henmargames.eu

 

Hot games

Hot games laat je op Zuiderspel kennis maken met Craftsman, Westerplatte en Gemblo. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de stand van Hot games.
www.hotgames.nl

 

 

Hot @ Gespot plein

Voor de echte liefhebbers! Op dit plein worden de meest populaire spellen van dit moment gedemonstreerd. De echte toppers: spellen die onlangs in de prijzen zijn gevallen, of die hoog in de meest actuele populariteitslijsten te vinden zijn. Het Hot & Gespot plein wordt mede mogelijk gemaakt door FORUM-Federatie. Zie onze Pleinen pagina voor meer informatie.
www.zuiderspel.nl/default.aspx?page=themaplein

 

House of monks

House of Monks is een jonge nieuwe Nederlandse uitgever opgericht in 2016; hun eerste spel is de jaren 70 klassieker Cosmic Encounter, die voor het eerst in een volledig Nederlandse Editie is verschenen. Cosmic Encounter; Een spel dat liefhebbers die houden van veel interactie zoals onderhandelen en bluffen al jaren aanspreekt! Deze zal natuurlijk worden gepresenteerd op de demo tafels op Zuiderspel.

Het spel plezier staat hoog in het vaandel bij House of Monks!
www.houseofmonks.nl

 

Identity Games

Identity Games komt voor het eerst naar Zuiderspel. En ze nemen Escape The Room mee. Een spannend Escape room spel, dat een stuk lastiger is dan het lijkt. En dat moet je natuurlijk even zelf uitproberen.
www.identitygames.nl

 

Jack of Dice

Jack of Dice heeft heel veel dobbelstenen. Onze webwinkel is opgezet om zo veel mogelijk soorten dobbelstenen aan te kunnen bieden. Behalve RPG sets hebben wij allerlei bijzondere dobbelstenen, bijvoorbeeld Storycubes en 120-zijdige dobbelstenen. Daarnaast hebben wij buidels, dobbelbakken, dobbeltorens en nog veel meer.
www.jackofdice.nl

 

Jumping  Turtle Games

Jumping Turtle Games is een jonge uitgeverij gevestigd in België. Hun doelstelling is het uitbrengen van nederlandstalige versies van bestaande spellen en elk jaar geven ze ook een eigen spel uit. Vorig jaar stelden ze in Essen hun eerste eigen titel Baby Blues voor en recent brachten ze een nederlandstalige versie van Coconuts op de markt, een spel dat op Boardgamegeek gerangschikt staat als beste kinderspel.

Eerder brachten ze reeds Banjooli Cross en Blockers uit. Op deze editie van Zuiderspel zullen ze voor het eerst hun spellen demonstreren in Nederland en brengen ze ook hun allerlaatste aanwinst Spyfall mee.
www.jumpingturtlegames.be

 

Keep Exploring Games

Keep Exploring Games is een jonge Nederlandse uitgever. Vorig jaar hebben zij Scuba uitgebracht, het eerste realistische bordspel over modern duiken waarbij het doel is zoveel mogelijk vissen te zien, maar ondertussen wel de luchtvoorraad in de gaten te houden.

Dit jaar staat The Dutch East Indies op het programma, een handels/piratenspel dat zich afspeelt in de 17e eeuw in de East Indies. Doel hierbij is om zoveel mogelijk specerijen te verzamelen, door deze ofwel te ruilen met locals, ofwel van medespelers te proberen te stelen. Dit spel is inmiddels gefund op Kickstarter en zal naar verwachting in oktober op de markt komen. Op Zuiderspel kun je Scuba spelen en/of kopen, en een prototype van The Dutch East Indies spelen. De Kickstarter ervoor loopt vlak voor Zuiderspel af, maar op Zuiderspel is er nog wel de mogelijkheid om The Dutch East Indies voor hetzelfde tarief als in de Kickstarter te pre-orderen.

www.keepexploringgames.com

 

Kinderplein

Speciaal voor de kleinste bezoekers is er het Kinderplein. Dit is een apart gedeelte van de beurs met diverse stands bij elkaar die speciaal gericht zijn op spellen voor kinderen. Want ook voor deze doelgroep is er een groot aanbod aan spellen: leuk, leerzaam, grappig, uitdagend… Zie onze Pleinen pagina voor meer informatie.

 

Memoir ’44 Brigade Nederland

M44Brigadelogo
Memoir’44 is een leuk, eenvoudig, snel-spelend en boeiend spel. Memoir’44 is uitgegeven door Days of Wonder ter gelegenheid van de 60e verjaardag van D-Day. Memoir’44 is ontworpen om de inspanningen en opofferingen van de mannen en vrouwen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Daarnaast hoopt het spel historisch besef van deze periode te vergroten. Dit door de spelers te informeren over de geschiedenis en te stimuleren zelf verder te kijken. In Memoir’44 commanderen spelers hun leger van plastic miniaturen over een in drie secties ingedeeld bord. In elke veldslag wordt het historisch terrein, plaatsing van troepen en de doelstellingen van de legers weergegeven. Met verschillende kaarten wordt bepaald welke troepen deze beurt in actie komen. Een slimme generaal maakt gebruik van de unieke vaardigheden van zijn eenheden – infanterie, parachutisten, tanks, artillerie, commando’s en verzetsstrijders.

Memoir’44 is eenvoudig te leren en speelt lekker snel, maar vereist toch zorgvuldig en strategisch managen van de kaarten, een beetje geluk met de dobbelstenen en een flexibel strijdplan om de overwinning te behalen.Graag laten we je op Zuiderspel zien hoe het werkt en brengen we je de fijne kneepjes bij
m44brigade.nl

 

PLUK in VORM

pluk
Welk karakter uit het schilderij van Jheronimus Bosch ben jij? Het schilderij de Tuin der Lusten is de inspiratiebron van het ZevenZondenspel. Jheronimus Bosch bezag het leven als een pelgrimstocht, een reis vol verleidingen en gevaar. De zeven hoofdzonden staan centraal in de werken van Bosch en ook in het ZevenZondenspel. Dit unieke familiespel is een knipoog naar de zonde en deugd. “Je kunt het leven niet leiden zonder zonden te begaan”. Wees Voorzichtig! Er zit een duivel in het spel. Hij dwingt je een nieuwe levensweg te volgen.Winnen doe je door strategisch inzicht, wijsheid en een beetje geluk. Maak je op voor een unieke spelervaring!
Voor 7 tot 107 jaar.

www.plukinvorm.nl

 

Queen Games


Ook dit jaar is Queen Games weer van de partij. De bekende Duitse uitgever neemt weer verschillende mooie titels mee. En de spellen zijn dit jaar ook te koop op de beurs.
www.queengames.de

Rielekst


Ook Rielekst is een graag geziene gast op Zuiderspel. De spellen zul je misschien al wel eens gespeeld hebben, maar ook dit jaar is het weer zeer de moeite waard om even bij ze langs te gaan. Wellicht nemen ze nog wat nieuws mee…
www.rielekst.com

 

Rifugio

Lopend door de Italiaanse Dolomieten zie je bijzondere bloemen, dieren, watervallen, passen en bergtoppen. Wie de meeste van deze plekken bezoekt en zijn/haar Rifugio’s op strategische plekken bouwt, wint het spel! Rfugio is inmiddels een vaste gast op Zuiderspel. De grote versie van het spel komt ook mee. Daarnaast zal er een toernooi gespeeld worden. (zie toernooipagina)
www.rifugio.nl

 

Roll The Dice

Roll The Dice is een bordspelvereniging uit Veldhoven en ook dit jaar zal Roll The Dice het themaplein organiseren op Zuiderspel. Dit jaar is het thema Spannende Steden. Daarnaast organiseren zij verschillende activiteiten door het jaar heen waaronder 12 spelavonden, 12 speel zondagen het NK Bordspellen en het NVK Kolonisten van Catan.
www.RollTheDice.nl

 

SandTimer

De mannen van SandTimer zijn al jaren trouwe deelnemers aan Zuiderspel. Ze brengen leuke, vlotte spellen voor het hele gezin. Je kent van Aquarium, Clocks of Alarm! wel. Ze zitten altijd vol goede ideeën en zullen wellicht ook een prototype mee brengen.
www.SandTimer.be

 

Scratch the Itch

Scratch the Itch is ook nieuw op Zuiderspel. Ze nemen hun spel 21 Days mee. En zo’n nieuw spel moet je natuurlijk even uitproberen.

Spelspul

Dobbelstenen, ziplocks, sleeves, bewaardozen, noem het maar op. Ze zijn te vinden bij Spelspul. Daarnaast brengen ze nog een aantal leuke spellen mee, zodat je ook wat leuke spellen kunt spelen.
www.Spelspul.nl

 

Spellenmug

Een winkel met tweede hands spellen, waar je een keur aan nette, gebruikte spellen kunt vinden. Wellicht zit er nog een pareltje bij.

 

Sunny Games

Dé coöperatieve uitgever voor al uw coöperatieve spellen. Na een jaartje afwezigheid is het gele team weer terug op Zuiderspel. Nisyros is hun laatste titel. En die is zeker de moeite waard. Ga dus zeker even kijken bij dit hechte team. Ze zullen je geheel in stijl ontvangen.
www.Sunnygames.nl

 

Tactic Selecta

Tactic Selecta is al jaren een grote speler in de spellenwereld. Met behulp van Bordspelvereniging Roll The Dice kunnen de bezoekers een leuke collectie spellen uitproberen. We zijn benieuwd wat ze dit jaar voor ons meenemen.
www.tactic.net

 

The Mountain Men

Sign is een leuk en vlot kaartspel, waarbij je goed moet nadenken om de juiste keuzes te maken. Het speelt lekker snel, maar pas goed op, want voor je het weet zijn je overwinningskansen weg.
www.themountainmen.nl

 

 

The Game Master

De bord- en kaartspellen van The Game Master worden stuk voor stuk gekenmerkt door veel variatie, interactie en dynamiek. Speluitgeverij The Game Master staat dan ook garant voor eindeloos spelplezier, zodat je weet wat je van kan verwachten! Dit jaar zullen we op Zuiderspel kunnen genieten van Storymakers, een gloednieuw spel. De voorverkoop van dit spel start ook op Zuiderspel. Gaaf hè.
www.thegamemaster.nl

 

The GameFreak

De winkel van The GameFreak is al jaren een begrip op Zuiderspel. Ook dit jaar hebben ze weer goede aanbiedingen en brengen ze een mooi assortiment mee. En je kunt ze niet missen, ze zitten aan de ingang.
www.thegamefreak.nl

 

Themaplein Spannende steden

Op dit plein vind je een afwisselende combinatie van diverse soorten spellen. De overeenkomst is dat zij allen te maken hebben met het thema “Spannende Steden”. Zie onze Pleinen pagina voor meer informatie.
www.zuiderspel.nl/default.aspx?page=themaplein

Vendetta

Nieuw op Zuiderspel. Ze nemen Streetpaintbal, Tatsu en Dale of Merchants mee naar de beurs. Deze spellen kun je bij Vendetta leren.
www.vendettaspellencentrum.nl

White Goblin Games


White Goblin Games is al jaren één van de toonaangevende uitgevers van Nederland. De catalogus van White Goblin Games is – met spellen voor zowel families als doorgewinterde spelers en van werkelijk alle leeftijden – niet alleen omvangrijk en compleet, maar bovenal indrukwekkend te noemen. White Goblin Games is bekend van het snelle dobbelspel Qwixx, Istanbul en vele andere titels. En we verwachten tijdens Zuiderspel weer een paar mooie, nieuwe titels.
www.whitegoblingames.nl/

 

World Board Games

De spellen die je bij World Board Games kunt spelen hebben uitdagende titels als Lifeboat, worst game ever en 99 chances. Je kunt ze allemaal uitproberen tijdens Zuiderspel.
www.worldboardgames.eu/

 

 

Heeft u interesse in deelname aan de Zuiderspel beurs? Voor u als fabrikant, uitgever, spelbedenker, distributeur of spelvereniging is Zuiderspel een mooie kans om uw doelgroep te bereiken. Vraag onze informatiegids aan via Stef Noordermeer (info@zuiderspel.nl). In de informatiemap vindt u alle informatie over de beursopzet, stands (afmetingen en kosten), de drie pleinen, tombola, sponsormogelijkheden en nog veel meer. En uiteraard is in de informatiemap vermeld op welke manier zich kunt aanmelden als exposant of sponsor.

Bent u deelnemer van Zuiderspel en u wilt:

Uw informatie op deze pagina wijzigen?Stuur uw informatieve tekst van max 340 karakters naar info@zuiderspel.nl

Uw logo bij uw tekst? Stuur uw logo (met witte achtergrond of in png formaat) naar: info@zuiderspel.nl

U kunt een nieuwsbericht sturen naar info@zuiderspel.nl