Pleinen

Pleinen

Op Zuiderspel zijn er 3 pleinen die bijzondere aandacht verdienen. Op deze pleinen worden spellen of groepen spelers extra belicht. Hieronder meer uitleg over de pleinen.

Thema plein:

Op het thema plein wordt ieder jaar aandacht aan spellen rondom een bepaald thema. Dit kunnen oude titels, maar ook nieuwe titels zijn. Het thema plein zal dit jaar gaan over “Feestelijk Fruit”.  Bordspelvereniging Roll The Dice zal enkele leuke titels voorbereiden om aan jullie uit te leggen.

Kinderplein:

Op het kinderplein is van alles te beleven voor de jongere kinderen. Grote versies van spellen, maar de kinderen kunnen er ook geschminkt worden. Daarnaast kunnen standhouders met kinderspellen zich aanmelden om naast het kinderplein te staan.

Op Zuiderspel zal een tweetal speciale pleinen ingericht worden. Dit zijn:
1. Themaplein
2. Kinderplein

Deze worden hieronder verder uitgelicht:

1. Themaplein 2018: Feestelijk Fruit

Inmiddels mogen we het zeker een traditie noemen dat Roll The Dice het Themaplein verzorgt. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Feestelijk Fruit”. Alle spellen op dit plein zullen te maken hebben met het thema. En dat er pareltjes bij zitten, dat kunnen we wel aan Roll The Dice over laten. Binnenkort maakt Roll The Dice de spellenlijst bekend.
 

2. Kinderplein

Speciaal voor de kleinste bezoekers is er het Kinderplein. Dit is een apart gedeelte van de beurs waar de kleine kinderen leuke spellen kunnen spelen. Het kinderplein is dus de place-to-be voor onze jongste bezoekers. Zowel ouders als hun kinderen vinden hier spellen die geen uitleg behoeven. Maar dan wel extra extra grote versies. Had je al ooit Jenga gespeeld met blokken van 30 cm? Dit is je kans! Of misschien ben je beter in Rolit? Ook dat kan! Of ben je misschien goed in vier-op-een-rij?  Oja, er wordt natuurlijk ook geschminkt.

Kom daarom kijken en spelen op het Kinderplein!